Crowdfunding voor studenten in nood uit Oekraïne, Rusland en Belarus

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
  • € 107.322
    Donateurs
  • € 20.000
    Matching van Universiteit van Amsterdam

UPDATE 

We zijn ongelofelijk dankbaar voor de vele donaties en hartverwarmende reacties die we hebben mogen ontvangen. Dankzij de steun van honderden alumni, medewerkers én studenten van de Universiteit van Amsterdam hebben we maar liefst 74 studenten geholpen met een beurs uit het noodfonds. 

Namens alle getroffen studenten die u heeft gesteund: ontzettend bedankt!

Deze crowdfundingsactie is nu afgesloten. Het blijft mogelijk om te doneren voor vluchtelingstudenten en -onderzoekers. Doneer hier.

-------

Met de Russische invasie van Oekraïne op 24 februari is de wereld blijvend veranderd. 

De UvA houdt de situatie in de getroffen gebieden nauwlettend in de gaten en heeft contact met medewerkers en studenten die momenteel in Oekraïne of Rusland zijn en met studenten en medewerkers uit die regio’s die hier studeren of werken. Wij voelen een verantwoordelijkheid jegens alle getroffen studenten, ongeacht hun herkomst of nationaliteit.  

De UvA wil hulp bieden en acties van studenten en medewerkers steunen. Recente ontwikkelingen in Oekraïne zorgen voor acute problemen bij Oekraïense, Russische en Belarussische studenten op het gebied van financiële middelen, studievoortgang en verblijfsstatus/visa. Zij hebben onze hulp nu nodig en daarom zijn wij een noodfonds gestart. 

Wilt u ook bijdragen aan acute hulp aan UvA-studenten die door de situatie in Oekraïne getroffen zijn? Doneer dan nu!   

Alle bijdragen, in welke vorm dan ook, zijn belangrijk en worden enorm gewaardeerd. Ook het starten van een actie is mogelijk evenals het delen van deze oproep via sociale media.

Mede namens de studenten uit de getroffen gebieden danken wij u hartelijk voor uw steun! 

Voor meer informatie en ondersteuning vanuit de UvA, klik hier.

Liever uw donatie zelf overmaken?
Maak dan uw donatie over naar NL24ABNA0453215653 t.n.v. Stichting Amsterdams Universiteitsfonds. Vermeld hierbij 'Noodfonds Oekraïne'.

Waar komt mijn donatie terecht?
Alle donaties komen binnen bij het Amsterdams Universiteitsfonds en worden ondergebracht bij het daarvoor bestemde noodfonds. 

Wat is het Amsterdams Universiteitsfonds (AUF)?
Het Amsterdams Universiteitsfonds is de onafhankelijke steunstichting van de Universiteit van Amsterdam. Elke gift komt volledig ten goede aan het gekozen doel. Het universiteitsfonds is door het Centraal Bureau Fondsenwerving erkend als goed doel en door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). 
Ga naar www.auf.nl voor meer informatie.

Is mijn gift aan het Amsterdams Universiteitsfonds fiscaal aftrekbaar?
Ja. De stichting Amsterdams Universiteitsfonds is een erkend goed doel en door de belastingdienst aangemerkt als ANBI. Donaties zijn aftrekbaar van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Dat geldt ook voor giften via crowdfunding. Klik hier voor meer informatie

Andere vragen over uw donatie of het fonds?
Neem dan contact op via universiteitsfonds@uva.nl. Wij helpen u graag.

Bekijk alle

Meer dan 70 studenten geholpen met steun uit het Noodfonds

10-08-2022 | 12:28 Sinds de start van de crowdfundingsactie voor financiële noodhulp aan studenten uit Oekraïne, Rusland en Belarus is er al meer dan 126.000 euro opgehaald! We zijn overweldigd door de enorme hoeveelheid reacties en dankbaar voor de vele donaties die we sinds 3 maart hebben ontvangen. Een greep uit de vele hartverwarmende steunbetuigingen:  ‘Zodat getroffen studenten niet ook nog hun opleiding moeten afbreken en we blijven bouwen aan een toekomst waar de academische wereld een brug blijft in een wereld vol conflict.’  'Students who experience generosity will be future ambassadors for peace and will trust their neighbors.' 'Het moet vreselijk zijn om zomaar ineens niet terug te kunnen naar je "thuis", geen middelen van bestaan meer te hebben. Met een financiële bijdrage hoop ik een steentje te kunnen bijdragen aan het gevoel voor deze studenten dat ze worden gesteund en opgevangen.' Deze woorden geven blijk van een enorme betrokkenheid, die voor deze studenten heel belangrijk is. Ook namens hen willen wij u hartelijk bedanken!   Inmiddels hebben al meer dan 70 UvA-studenten die door de gevolgen van de oorlog in de problemen zijn geraakt met succes een beroep gedaan op het Noodfonds. Met een bijdrage uit het Noodfonds hebben we hun financiële zorgen kunnen beperken, zodat ze zich kunnen richten op hun toekomst en hun studie aan de UvA kunnen afmaken. Ook van de gesteunde studenten ontvingen we ontroerende reacties en dankbetuigingen, waarvan we graag een aantal met jullie delen: “Once again thank you very much for your understanding and for granting this fund! It helped me not only financially but also mentally as it allowed me to not stress about my budget as much and focus more on the last courses of my first year. My family and I really appreciate the support and we feel happy that the university is ready to help students during such worrisome times.”  “I really appreciate the fact that you supported us in a monetary way. It helped me significantly and I cannot imagine what would I do without this money. Currently, the situation is a bit better. I mean, a lot of my friends from Ukraine and I feel that, unfortunately, this will be a long conflict. And we have to learn how to live with that. For me, studies became the way of escapism. During last months I’ve been working excessively and I already see the reflection of it in my grades.” Nog steeds ontvangen we nieuwe aanvragen van studenten in nood. Ook voor hen willen wij ons blijven inzetten en blijft het mogelijk om te doneren. Wij danken u nogmaals hartelijk voor hetgeen u al mogelijk heeft gemaakt!
Lees meer