Sweelinck

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Help het Sweelinckorkest op weg

De studenten van het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck willen deze zomer op tournee langs Berlijn, Krakau en Boedapest. Door concerten te geven en samen te werken met lokale studentenorkesten willen ze de levendige studentenorkestcultuur uit Nederland doorgeven. Om de rondgang te kunnen maken hebben zij hulp nodig. Doneer kilometers en help ze op weg. Dit kan al vanaf een afstand van tien kilometer voor tien euro.

Het Sweelinckorkest wil vertrekken op vrijdag 23 juli.

Op de tournee brengt het orkest de volgende werken ten gehore:

  • Anton Bruckner – Symfonie nr. 6
  • Béla Bartók – Hongaarse Schetsen
  • Zoltán Kodály – Concert voor orkest 

Om deze muziek te laten klinken in Bruckners, Bartóks en Kodály’s land van herkomst, is hulp hard nodig. De rondgang langs Berlijn, Krakau en Boedapest bedraagt in totaal 3500 kilometer. Wanneer meer wordt opgehaald dan de benodigde 3.500 euro kan er een instrumentenbusje rijden waardoor meer mensen op hun eigen instrument kunnen spelen. 

Over het Sweelinckorkest

Het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck bestaat uit zo’n tachtig enthousiaste studenten die naast hun studie op hoog niveau muziek maken. Meerdere malen per jaar worden er concerten gegeven op toplocaties, waaronder het Muziekgebouw aan ’t IJ en het Koninklijk Concertgebouw. Sinds januari 2016 staat het orkest onder leiding van de jonge, talentvolle dirigent Konradin Herzog. 

Kijk voor meer informatie over het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck op www.sweelinckorkest.nl

Met vragen over doneren aan het Sweelinckorkest neemt u contact op met aron.sweelinck@gmail.com

Marissa Otten

otten@uva.nl