Steun de UvA-studenten tijdens de coronacrisis!

Crowdfunding voor UvA-studenten in financiële nood

We bevinden ons in een uitzonderlijke tijd. De coronacrisis heeft grote impact op ons allemaal en in het bijzonder op de kwetsbare groepen in onze samenleving. De door de overheid genomen maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, raken ook de studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Tijdens deze periode kunnen studenten in moeilijke situaties terechtkomen. Bijvoorbeeld studenten die hun onderzoek of stage in het buitenland moeten staken, studenten die niet terug kunnen naar Nederland of naar hun thuisland, en studenten die cruciale inkomsten verliezen door het wegvallen van hun bijbaan. Voor sommigen van hen is dit een angstige en onzekere tijd.

De UvA en het Amsterdams Universiteitsfonds (AUF) willen ervoor zorgen dat deze studenten ergens op kunnen terugvallen en zetten zich daarom in voor diegenen die door deze crisis in ernstige financiële problemen terecht dreigen te komen. Hiervoor hebben wij uw hulp nodig!

Steun studenten in nood: doe vandaag nog een donatie!

Alle bijdragen en initiatieven om zelf fondsen te werven zijn welkom. Gezamenlijk kunnen we écht een verschil maken. Daarom ondersteunt ook het AUF dit initatief met subsidies uit beschikbare fondsen. Samen halen wij deze studenten uit hun onzekerheid en zorgen we ervoor dat ze kunnen blijven studeren.

De UvA en het AUF zien erop toe dat uw bijdrage bij de juiste studenten terechtkomt. Kijk voor meer informatie bij de FAQ’s.

Namens de studenten alvast veel dank voor uw bijdrage!

Heb je vragen over de crowdfunding?
Stuur dan een mail naar universiteitsfonds@uva.nl

 

 

Nu ik geen gebruikmaak van het openbaar vervoer naar de UvA, heb ik mijn OV-abonnement tijdelijk stop gezet. Aangezien de fiscale tegemoetkoming wel blijft doorlopen vind ik de crowdfundingsactie een mooie besteding van deze tegemoetkoming’.

Jan Lintsen, lid College van Bestuur van de UvA

 

'Stel: je bent student in Amsterdam. Je betaalt je collegegeld, de huur van je (veel te dure) studentenkamer, je verzekeringen, je sportvereniging, etc. Studeren doe je maar één keer, dus je maakt er het beste van. Je krijgt een lening van DUO en daarnaast werk je ongeveer 17 uur per week. Zo red je je prima. Dan komt de coronacrisis. Je had een flexcontract in de horeca, dus je wordt ontslagen. De overheid kan je niet helpen, omdat studenten niet in aanmerking komen voor de huidige compensatieregelingen. En, helaas, je hebt ook geen spaargeld of ouders die je financieel kunnen ondersteunen. Inmiddels zit met je handen in het haar..

Dit ben ik niet, maar dit is het verhaal van veel Amsterdamse studenten. De helft van de Nederlandse jongeren heeft een flexcontract. 43 procent van de studenten is afhankelijk van de inkomsten van hun bijbaan. Bovendien is het studeren vele malen duurder geworden door de invoering van het leenstelsel. Deze crisis kan studenten in serieuze financiële problemen brengen. Zij hebben daarom onze hulp nodig. Doneer alstublieft!'

 Floor, 3e jaars student Politicologie

Waar komt mijn donatie terecht?
Alle donaties komen binnen bij het Amsterdams Universiteitsfonds en worden ondergebracht bij het daarvoor bestemde AUF Studentenfonds. 

Wat is het Amsterdams Universiteitsfonds (AUF)?
Het Amsterdams Universiteitsfonds is de onafhankelijke steunstichting van de Universiteit van Amsterdam. Ontvangen donaties worden besteed volgens de bedoelingen van de gevers. Elke gift komt volledig ten goede aan het gekozen doel. Het universiteitsfonds is door het Centraal Bureau Fondsenwerving erkend als goed doel en door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). 
Ga naar www.auf.nl voor meer informatie.

Is mijn gift aan het Amsterdams Universiteitsfonds fiscaal aftrekbaar?
Ja. De stichting Amsterdams Universiteitsfonds is een erkend goed doel en door de belastingdienst aangemerkt als ANBI. Donaties zijn aftrekbaar van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Dat geldt ook voor giften via crowdfunding. Klik hier voor meer informatie

Bekijk alle
20-06-2020 | 14:48
15-06-2020 | 22:25 ik vind het een sympathiek initiatief van het Universiteitsfonds om studenten die wegens Corona in de problemen zijn gekomen met een kleine donatie te helpen
09-06-2020 | 19:10
09-06-2020 | 17:27 We hopen dat we hier veel studenten mee kunnen helpen.
09-06-2020 | 16:41 We hope this will help students in this tough time!
Bekijk alle

De eerste beurzen zijn verstrekt!

02-06-2020 | 15:28 Update 2 juni Op 23 april jl. lanceerden we de campagne 'Steun de UvA-studenten tijdens de coronacrisis!'. We zijn overweldigd door de vele donaties en steunbetuigingen die we sindsdien hebben mogen ontvangen. Namens de UvA, het Amsterdams Universiteitsfonds en alle studenten, danken wij u hartelijk voor uw steun! Inmiddels zijn we bijna zes weken verder en is er al een prachtig bedrag opgehaald. In een mum van tijd stond de teller op 10.000 euro en kondigde het College van Bestuur van de UvA aan dat bedrag te verdubbelen! Op dit moment hebben we al 30.462 euro opgehaald en zijn de eerste beurzen aan noodlijdende studenten verstrekt. We gaan door met de crowdfunding, want we zijn er nog niet. Hoe hoger het bedrag is dat we ophalen, hoe meer studenten wij kunnen helpen. Alle steun blijft dus hard nodig. U kunt ons helpen door deze actie onder de aandacht te brengen bij uw familie, vrienden, collega's of oud-studiegenoten. Samen kunnen we écht een verschil maken voor deze studenten. Namens alle studenten van de UvA nogmaals hartelijk dank voor uw bijdrage! Met vriendelijke groeten, Carolyn Wever, directeur Amsterdams Universiteitsfonds
Lees meer