Crowdfunding voor de Universiteit van Amsterdam

Donateurs van het Amsterdams Universiteitsfonds helpen studenten en wetenschappers om hun academische dromen te realiseren. Via crowdfunding kunnen deze talenten projecten en onderzoek uitvoeren waarmee ze de Universiteit van Amsterdam en de rest van de wereld verrijken. Doet u mee?

Bekijk alle
Het FMG Fonds aan de Universiteit van Amsterdam steunt projecten die wetenschappelijke inzichten omzetten in slimme oplossingen voor maatschappelijke kwesties. Bijvoorbeeld om zo de grote mentale druk op jongeren te verlichten, ons plastic verbruik te helpen verminderen of te werken aan een circulaire stad. Als donateur steun je onze onderzoekers die hiervoor concrete actie ondernemen. Help jij samen met ons het verschil te maken? Hieronder vind je de actuele projecten waaraan je kunt bijdragen. 
Bekijk alle
UPDATE We zijn ongelofelijk dankbaar voor de vele donaties en hartverwarmende reacties die we hebben mogen ontvangen. Dankzij de steun van honderden alumni, medewerkers én studenten van de Universiteit van Amsterdam hebben we maar liefst 74 studenten geholpen met een beurs uit het noodfonds.  Namens alle getroffen studenten die u heeft gesteund: ontzettend bedankt! Deze crowdfundingsactie is nu afgesloten. Het blijft mogelijk om te doneren voor vluchtelingstudenten en -onderzoekers. Doneer hier. ------- Met de Russische invasie van Oekraïne op 24 februari is de wereld blijvend veranderd.  De UvA houdt de situatie in de getroffen gebieden nauwlettend in de gaten en heeft contact met medewerkers en studenten die momenteel in Oekraïne of Rusland zijn en met studenten en medewerkers uit die regio’s die hier studeren of werken. Wij voelen een verantwoordelijkheid jegens alle getroffen studenten, ongeacht hun herkomst of nationaliteit.   De UvA wil hulp bieden en acties van studenten en medewerkers steunen. Recente ontwikkelingen in Oekraïne zorgen voor acute problemen bij Oekraïense, Russische en Belarussische studenten op het gebied van financiële middelen, studievoortgang en verblijfsstatus/visa. Zij hebben onze hulp nu nodig en daarom zijn wij een noodfonds gestart.  Wilt u ook bijdragen aan acute hulp aan UvA-studenten die door de situatie in Oekraïne getroffen zijn? Doneer dan nu!    Alle bijdragen, in welke vorm dan ook, zijn belangrijk en worden enorm gewaardeerd. Ook het starten van een actie is mogelijk evenals het delen van deze oproep via sociale media. Mede namens de studenten uit de getroffen gebieden danken wij u hartelijk voor uw steun! 
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je studiegenoten, je collega’s, studievereniging of jaarclub!

Start actie
Bekijk alle

Frans Thissen

16-02-2023 | 12:54 Aan: Kom in actie voor vluchtelingstudenten!